GRATIS VERZENDING! GEBRUIK CODE: RECEPT

Over Bergens Kookboek

'Een dorp zonder horeca is als een kroeg zonder bier'

Bergen staat vooral bekend als kunst- en kustdorp, wat met een rijke kunstgeschiedenis en met drie-keer-struikelen-en-je-bent-aan-zee niet zo verwonderlijk is.
Niet voor niets wordt Bergen ook wel de Heerlijkheid genoemd, iets wat menig Bergenaar (of Bergenees, daar wordt weleens over gediscussieerd) zal beamen, want we hebben er alles: musea, winkels, bos, strand, zelfs een bioscoop en de A9 richting de rest van Nederland ligt om de hoek.

Maar wat je niet kan ontgaan als je door het dorp loopt is het ruime aanbod aan horecagelegenheden. Van kroeg tot paviljoen en van grand-cafe tot place-to-be, over smaak hoef je in Bergen (aan Zee) niet te twisten, want culinair gezien kun je alle kanten op. Maar weinig dorpen zo klein/groot hebben zo’n rijk aanbod aan (e)etablissementen 

Zonder horeca is Bergen niet half het bruisende dorp waar ze om bekend staat. Een dorp zonder horeca is als een kroeg zonder bier, een restaurant zonder chef, een chef zonder kookgerei en zo kunnen we nog wel wat slechte metaforen benoemen. 😉 

In Bergens Kookboek vind je recepten van de horeca uit Bergen en Bergen aan Zee en leren we hen beter kennen.

Over de makers

'Een ode aan onze horeca'

Wij zijn Elana Bon en Liz de Rover, schoonzusjes en beide geboren en getogen in Bergen (aan Zee). Als ‘Bergenaressen’ dragen wij de horeca van Bergen & Bergen aan Zee een warm hart toe en besloten daarom Bergens Kookboek te creëren. Een écht kwalitatief goed kookboek als visitekaartje voor de beide dorpen, onmisbaar in Bergense huishoudens en het perfécte souvenir voor toeristen. 
De verkoop werd een daverend succes en wij mochten daardoor maar liefst €11.500 schenken aan de horeca! Natuurlijk, een druppel op een gloeiende kookplaat, maar wij hopen dat ze het hart onder de riem gevoeld hebben. 

De derde en tevens laatste druk ligt nog in de winkels, mis ‘m niet. 
Bon Appétit ! 
Liefs, Elana & Liz 

Youp van 't Hek

Al ruim 2800 exemplaren verkocht!

Meer dan 40 recepten van meer dan 35 horecabedrijven uit Bergen en Bergen aan Zee. Daarnaast leer je de witte brigade beter kennen, want we hebben ze het koksbuis van het lijf gevraagd!
Bergens Kookboek €26.95

GRATIS VERZENDING! GEBRUIK CODE: RECEPT